A. Algemene gegevens

Diaconie van de Protestantse Gemeente te Chaam c.a.
RSIN /  fiscaalnummer  002649901
Nummer Kamer van Koophandel  76355896
websiteadres  www.ledevaertkerk.nl
Postadres: Postbus 20, 4860 AA Chaam
Dorpsstraat 1 4861 AA Chaam

B. Samenstelling bestuur
De kerkelijke gemeente wordt bestuurd door de kerkenraad, bestaande uit ambtsdragers (predikant, ouderlingen, ouderlingen-kerkrentmeester en diakenen).

Het College van diakenen telt 4 leden en is verantwoordelijk voor het beheer van de financiële middelen en eigendommen van de diaconie. De kerkenraad is eindverantwoordelijk, wat tot uitdrukking komt in de goedkeuring van o.a. de begroting en de jaarrekening. Het college bestaat uit tenminste drie leden. Verder hebben zowel de kerkenraad als het college, door het toezicht op de vermogensrechtelijke aangelegenheden, contact met het classicaal college voor de behandeling van beheerszaken. (Ordinantie 11, art. 6-9).

C. Doelstelling en visie
De Protestantse Gemeente te Chaam c.a. is een streekgemeente behorend tot de
Protestantse Kerk in Nederland. Ze omvat een aantal plaatsen zoals Chaam,
Alphen, Baarle-Nassau, Gilze, Ulicoten, Galder, maar ze biedt ook aan veel
mensen van buiten de streek, zoals uit Breda en België, een kerkelijk thuis. In de
zomermaanden vinden bovendien veel vakantiegasten in de omgeving hun weg
naar de Ledevaertkerk. Zo is de gemeente een veelkleurige gemeenschap
geworden die mensen van protestantse huize, maar ook rooms-katholieke gasten
van harte opneemt in de kring van navolgers van de Heer.

D. Beleidsplan

Het beleidsplan van de Protestantse Kerk kunt u vinden via deze link:
Het beleidsplan van de diaconie Ledevaertkerk 2021-2025, zie hoofdmenu / kerk / diaconie of klik  Diaconie

E. Beloningsbeleid
Kerkenraads- en collegeleden verrichten hun werk pro deo. Predikanten zijn geen
werknemers maar zelfstandig belastingplichtigen. Hun arbeidsvoorwaarden zijn
geregeld in Generale Regelingen van de landelijke kerk en de daarbij behorende
uitvoeringsregelingen.
Volgens de landelijke richtlijnen van de Kerk zijn op de arbeidsoereenkomst in
dienst: organisten. kosters, huismeesters, de tuinman en de vrijwilige interieur
ploeg (VIP) verrichten hun werk pro deo of tegen een onkostenvergoeding.

F. Verslag activiteiten

De kerkenraad heeft de algemene eindverantwoordelijkheid voor het in stand houden van een
levende gemeente. Dat doen zij door zoveel mogelijk gemeenteleden in te schakelen bij het plaatselijk werk. Enkele taken zijn conform de kerkorde gedelegeerd naar afzonderlijke colleges, waaronder het College van Kerkrentmeesters en het College van Diakenen. Zij waken over de financiële slagkracht van de gemeente en leggen via een jaarverslag rekening en verantwoording af aan de kerkenraad.

De activiteiten die in de gemeente plaatsvinden zijn opgenomen in het jaarboekje en worden gepubliceerd in het maandblad De Schakel en op de website. >

G. Begrotingen en de toelichtingen daarop
Voor inzage Diaconie: klik hier

H. Verkorte staat van baten en lasten met toelichting